Неділя, 05.05.2024, 14:17




Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Хто бажає малювати
Форма входу
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Непогано
3. Добре
4. Погано
Всього відповідей: 59
Відправити SMS
Пошук
Друзі сайту


Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 9 » Розробку програм ЗНО забезпечує Міносвіти
11:30
Розробку програм ЗНО забезпечує Міносвіти
Директор УЦОЯО відкидає причетність співробітників центру до скандальних змін у програмі ЗНО з історії та наголошує, що установа використовує виключно розпорядчі документи Міносвіти

Про це директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева заявила у коментарі Освіта.ua у відповідь на оприлюднену інформацію про начебто причетність УЦОЯО до відомих змін у програмі зовнішнього незалежного оцінювання з історії України.

Директор Центру Ірина Зайцева зокрема зазначила, що суб’єктом адміністрування зовнішнього незалежного оцінювання є Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, відповідно воно й "розробляє та затверджує програми зовнішнього незалежного оцінювання".

 "Розроблення програм ЗНО відповідно до наказів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України забезпечують департаменти загальної середньої та дошкільної освіти, вищої освіти спільно з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти. Робочі групи, склад яких затверджено відповідними наказами МОНмолодьспорту, розробляють у визначений термін проекти програм ЗНО. Вони розглядаються структурними підрозділами, які забезпечують розроблення програм, та подаються на затвердження в установленому порядку", - наголошує Зайцева.

 Вона також зазначила, що незважаючи на те, що Центр пропонував свою кандидатуру для включення до складу робочої групи з розробки скандально відомої програми, представника УЦОЯО до складу групи включено не було.

"Український центр підготував пропозиції щодо внесення змін до програм ЗНО з біології та історії України та 25 липня 2012 року надіслав їх до МОНмолодьспорту, а також запропонував кандидатуру до складу робочої групи з розроблення програми ЗНО з історії України. Представника Українського центру не було включено до складу робочої групи", - йдеться у заяві директора УЦОЯО.

Вона також наголосила, що Український центр оцінювання якості освіти використовує в діяльності виключно розпорядчі документи Міністерства освіти.

"Програму ЗНО з історії України затверджено наказом МОНмолодьспорту від 06 листопада 2012 року № 1252 "Про затвердження програм для проведення зовнішнього незалежного оцінювання з біології та історії України". Центр отримав завірену належним чином копію цього наказу (на кожній сторінці містяться засвідчувальний напис, підпис та печатка відділу документального забезпечення МОНмолодьспорту) для використання під час розроблення тестів ЗНО 2013 року. Саме цим документом курувався Центр у своїй подальшій роботі", - йдеться в заяві керівника Центру.

Також Ірина Зайцева відкинула припущення керівника робочої групи з розробки програми ЗНО з історії України Олени Пометун, яка заявила, що скандальні правки у програмі було зроблено, зокрема працівниками УЦОЯО, а оприлюднені нею фрагменти e-mail переписки, начебто підтверджують факти корегування програми.

"Була б дуже вдячна отримати "будь-які підтвердження достовірності та законності отримання "уривків листування між чиновником Міносвіти і Українським центром оцінювання якості освіти, з якого видно, як саме відбувалися зміни", - наголосила Зайцева.

"Дозволю поділитися із зазначеною особою власним адміністративним досвідом: виконуючи доручення щодо підготовки проекту будь-якого документу, доцільно цікавитися, який вигляд має цей документ після його прийняття (затвердження) – така інформація дозволяє виконавцям документів не потрапляти у ситуації, у яких начебто "очорнюється" їхнє ім’я", - йдеться у заяві директора Українського центру оцінювання якості освіти Ірини Зайцевої.
Переглядів: 609 | Додав: Інформатик | Теги: зно | Рейтинг: 0.0/0
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Не поспішай
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Теги
Корисні посилання
Block title
Національна дитяча гаряча лінія
Block title
Національна гаряча лінія
Єрківці НВО © 2024 тел./факс: (04567) 2-51-2105.05.2024 Конструктор сайтів - uCoz